Dieleman Boekhandel en kantoorinrichting

Nederlandse loterij

Trekking elke 10e van de maand

 

De Staatsloterij is de grootste loterij van Nederland. Al in 1726 begon deze loterij onder de naam Generaliteitsloterij, of ook wel Koninklijke Hollandse Loterij. Hierna heeft de loterij meerdere namen gekend, maar in 1848 werd de naam voorgoed veranderd in Staatsloterij. De trekking vond plaats doormiddel van twee draaiende houten trommels. Later gebeurde dit elektronisch, en tegenwoordig via de computer.

U kunt iedere maand een enkel lot kopen. U mag hierbij zelf bepalen of u mee wilt doen aan het XL-spel en welk eindcijfer u wenst. Bij de Staatsloterij valt op 5 van de 10 loten een prijs. Dit betekent dat als u een hele straat koopt, u altijd prijs heeft!

Voor extra kansen koopt u een Staatslot met XL-spel.

StaatslotenHeeft u een winnend lot? Van harte gefeliciteerd! Maar wat nu:

Het is niet langer mogelijk om uw prijs van € 600,- en tot en met € 10.100 contant te innen. U kunt uw prijs met een waarde tot € 10.100 bij een van de door de Staatsloterij geselecteerde verkooppunten innen. U vindt de dichtstbijzijnde vestiging via het kopje Trekkingsuitslag op www.staatsloterij.nl en vervolgens klikt u op het kader "Prijs innen". De winkelier zal uw naam, rekeningnummer en telefoonnummer invoeren in ons systeem. De ingevoerde gegevens dient u te controleren op een geprint document. Wanneer de gegevens correct zijn, tekent u voor akkoord, en u ontvangt een bewijs van uitbetaling. Binnen 5 werkdagen wordt het gewonnen bedrag naar uw rekening overgemaakt. Prijzen boven de € 10.100 kunt u op het hoofdkantoor van de Nederlandse Staatsloterij op afspraak op uw rekening laten bijschrijven. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 0800 – 02 31 303.

 

Alle prijzen in de Staatsloterij worden netto uitgekeerd. Winnaars hoeven dus geen kansspelbelasting af te dragen.

De Staatsloterij garandeert de anonimiteit van prijswinnaars. Bij prijzen boven € 3 miljoen vermeldt de Staatsloterij alleen de provincie waarin het winnende lot is verkocht. Desgewenst kunnen winnaars gebruikmaken van gerenommeerde adviseurs.